HELP ANIMALS HOSPİTAL

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorduğunuz sorular ve cevapları buradadır.

Kedime Aşı Yaptırmazsam Ne Olur?

Aşılar, kedi ve köpeklerimizin birçok hastalık ve viral enfeksiyona karşı bağışıklık kazanmasını sağlar. Aşıların düzenli yapılmaması durumunda, hayvanlarımız bu hastalıklar ve enfeksiyonlar karşısında savunmasız hale gelir. Bu tür hastalıkların aşı ile önlenmesi mümkündür. Ancak, aşıların düzenli yapılmaması durumunda bu hastalıkların bulaşması kolaylaşır ve maalesef ölümle sonuçlanan vakalar görülebilir.

Kedilerin Hamilelik Süresi Ne Kadar Sürer?

Bilindiği üzere, sağlıklı ve yetişkin bir kedi yılda ortalama üç kez doğum yapabilir. Kedilerde hamilelik süresi ise 55 ile 67 gün arasında değişkenlik gösterebilir. Genel olarak kabul edilen hamilelik süresi yaklaşık 60-63 gündür. Kediler, tek seferde ortalama 2 ile 6 arasında yavru dünyaya getirebilirler. Bu sayı, kedinin ırkına göre değişebilir.”

Aşılar Kedi ve Köpeklere Alerji Yapar Mı?

Evcil hayvanlarımızın bağışıklık sistemi için önemli olan aşıların aksatılmadan yapılması gereklidir. Aşılar genellikle herhangi bir yan etki veya alerjik reaksiyon göstermese de, zaman zaman bu tür durumlar ortaya çıkabilir. Aşı sonrasındaki ilk 15 dakika ile 2 saat içinde belirtiler görülebilir. Sevimli dostunuzda titreme veya kızarıklık gibi belirtiler fark ederseniz, mutlaka veterinerinizle iletişime geçiniz.”

Erkek Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Hayvan severlerin en merak ettiği konulardan biri, ‘erkek kediler ne zaman kısırlaştırılmalıdır?’ Erkek kedilerde kısırlaştırma, testislerinin çıkarılması operasyonudur. Zaman zaman farklı görüşler öne atılsa da, veterinerlerin ortak görüşü, kedilerin cinsel olgunluğa erişmeden önce, yani ortalama 6. ay sonrasında kısırlaştırmanın tavsiye edildiği yönündedir.”

Hangi durumlarda veteriner hekime danışmayalım?
  • Hayvanınızın gözleri parlak ve ışıltılı olmalı, göz bebeğinin etrafındaki bölge beyaz olmalıdır. Eğer kırmızı noktalar, aşırı gözyaşı akıntısı, kızarıklık, gözünü sürekli kapalı tutma veya diğer normal dışı durumlar varsa, onu derhal veteriner hekiminize götürünüz.
  • Göz akıntıları ve çapaklar ıslak bir pamuk ile kolayca temizlenebilir. Gözlerin çapaklanmasına izin vermeyin, düzenli olarak temizleyiniz. Temizleme işlemi sırasında göze aşırı basınç uygulamayın, hafif manipülasyonlarla temizleyiniz. Kedinizin gözlerini herhangi bir akıntı açısından kontrol etmelisiniz. Erken yaşlarda birçok üst solunum yolu enfeksiyonu gözleri de etkileyebilir. Eğer birden fazla kediniz varsa veya kediniz ev dışına çıkıyorsa, gözde yaralanmalar olabilir.
  • Göz hastalıkları, enfeksiyonları ve travmaları çok rastlanan olaylardır. Veteriner hekim muayenesinden sonra hayvanınızın gözüne ilaç uygulamanızı isteyebilir. Bu uygulamaları yapmak zor olabilir, özellikle gözde bir enfeksiyon varken ağrı da vardır ve dokunmaya karşı hassastır.

Bize Sorun ...

Merak ettiğiniz bir soru